¿Qué hora es?

viajes a tenerife

sábado, 17 de marzo de 2012

Llibre escrit per Jesús Tusón

Títol: “El luxe del llenguatge”
Autor: Jesús Tuson
Editorial: Empúries.
Llibre escrit per Jesús Tuson, professor de Lingüística a la Universitat de Barcelona, consta de 106 pàgines.
La portada presenta un petit dibuix acompanyat del títol del llibre i del nom de l´autor, alhora ,  no ens donà a entendre de què ens va a parlar el llibre.
A grans trets,  ens fa pensar  en un llibre ben estructurat, amb un índex general que ens indica les diferents parts i capítols. El llibre consta de 3 parts i cada part és nodreix de diferents capítols.
A cop d’ull,  el lector no se n’adona de la intenció de l’escriptor si no comença a llegir el llibre, ja que l’autor  no ha  utilitzat il·lustracions, ni fotografies, ni esquemes, ni quadres, ni diferents  colors d’impressió, ni diferents tipus de grandària  de lletra; per tal d’afavorir millor la recerca de la informació que ens vol transmetre el llibre.
Pel que fa al llenguatge utilitzat, l’autor no ha utilitzat un llenguatge col·loquial, malgrat  tot no és un llibre amb una lectura complicada, però els exemples que ens dóna  l’autor ,no solen  facilitar la seua comprensió.
Caldria  un glossari d’alguns termes,  per a poder tenir una lectura  més fàcil del llibre.
El llibre té una lectura fàcil, però és complicat d’entendre, cal llegir- lo dues vegades per a poder comprendre el significat del missatge. De vegades alguns  capítols tenen relació entre ells.
Malgrat  açò el llibre, no està pensat  baix el meu punt de vista , per a ser estudiat ,més bé, crec que l’autor ha escrit  un llibre per a que ens assabentem  d’un prové la nostra llengua.
El tema principal de l’obra és l’exploració, amena i suggerent, d’alguns aspectes  fonamentals del llenguatge.
El llibre treta d’ensenyar-nos d’un prové la nostra llengua, la importància que aplegà a tenir en la nostra vida i tot el que es pot descobrir de les persones  a través de la llengua.
També ens parla que encara  que no coneguem  la gramàtica  de la  nostra llengua, a l’utilitzar-la, sabem com estructurar-la per a  que tinga sentit el que estem parlant i puguem ser entesos per la persona que ens escolta.
Ens dóna  les pautes que hem d’utilitzar, per escriure bé una frase.
Ens diu que hi ha un llenguatge per a tots, però hi ha diverses llengües en una mateixa llengua , perquè són moltissimes les paraules a conjugar.
Tot el món és capaç de canviar  de registre , segons l’entorn en el que és troba, també ens diu que diversos mots poden tenir diversos significats.
L’objectiu d’aquest  manual,  és aportar al lector una crítica  seriosa de les justificacions del domini d’una llengua  sobre una altra i, una defensa apassionada de la igualtat de totes les llengües.
La conclusió segons l’autor ens determina que la riquesa del nostre llenguatge  reuneix  tots el coneixements històrics sobre la gramàtica  i les normes bàsiques per a escriure el nostre llenguatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario